eyesan

Galet kär sambo och nybliven trebarnsmamma med funderingar kring livet, vänskap och kärlek...

Jul jul, strålande jul...

Kategori:

Har gått runt senaste tiden och sjungit för kung och fosterland. Och karln tycker inte alls det är någon skönsång... förstår inte alls vad han menar. Värsta påhoppet liksom.
 
Jul ja. Det blev ju det i år igen. En mysig, lugn och avslappnad jul med god mat och gott sällskap. Vi var här hemma i lägenheten jag, karln, småkidsen och lilla farmor och bonusfarfar. Trevligt och skönt. Känns lite konstigt att inte fira hemma med släkten, men vi lär ju bygga egna traditioner i vår lilla familj istället.
 
Har varit väldigt tomt utan skrutten i vilket fall, han lever ju livets glada dagar i utlandet och kommer hem strax innan skolan börjar igen. Så tomt men vi hade en mysig lilljul innan han åkte. Käkade julmat och öppnade paket. Skrutt fick bland annat en helikopter och jisses vilken hit det var. Till och med karln satt och ville ha en lika... :P
Samma dag skrutten slutade skolan åkte vi iväg och oturligt nog missade vi tåget med ungefär 30 sekunder. Mitt fel såklart, de hade ju ändrat tidtabellen den 9e dec och det hade inte jag kollat. Surt sa räven och vi hostade upp 650 kr till SJ i stället och kom iväg drygt en timme senare... På vägen hem tog jag givetvis ett lokaltåg och när jag skulle betala berättade konduktören att det var halva priset på dagbiljetter. Sååå... min resa fram och tillbaka (med alla ungar) kostade alltså 750 kr pga SJtåget och inte 165 kr som det skulle ha kostat egentligen. Precis vad jag behövde såhär vid jul. Suuuuur..
 
Har jobbat idag, superroligt att få göra något vettigt en stund. Utan barn... :P Kom hem och karln drog iväg direkt, han skulle leka med sin kompanjon idag. Lillskruttan har feber och är sådär allmänt kinkig och vrång. Matvägrar gör hon också, undrar om hon har ont i halsen precis som en annan har... Yackit vad det gör ont!! :( Lillprutten är glad och lycklig, dregglar som aldrig förr och verkar ha lite besvär med tänderna. Stackarn.
 
Ikväll blir det slappande i soffan, känner mig rätt slut. Grymt ont i handlederna också., Pissvinter!
 
 
.

Men dra åt helvete...

Kategori:

Hur mycket snö kan det egentligen komma undrar jag? Det är helt galet, snövallar höga som fasen och snorhalt på gatan. Slirigt att köra bil vill jag lova, grymt spårigt och läskigt som fan! Hade körning i fredags, första gången jag skulle köra på vinterväglag och sa åt min härliga lärare att om jag kör i diket nu, då är det fan ditt fel! :D Tur han kan ta mina utbrott den där mannen... sitter ju och svär som en dåre där i bilen... HAHA!  Det går framåt iallafall, känns bättre än vad jag trodde att det skulle göra!
 
Annars då, förutom all snö som bara vräker ner... Jodå, det rullar på som vanligt. Karln hade spelning i helgen så han var borta, jag jobbade i lördags och jisses vad det är trevligt att få göra något vettigt! Trivs som tusan på mitt jobb, är fashinerad över att jag kommer ihåg detaljer, skötselråd mm. Lämnade ju i början på sommaren, då var det högsäsong på sommarsortimentet och kom tillbaka till det grövsta vintermodet. Galen kontrast! Fick förfrågan om jag ville jobba i sommar och det skulle inte sitta helt fel med att jobba en halvtid kan jag lova. Är så trött på att bara vara hemma, även om det är jättemysigt att njuta med ungarna. Känner att jag inte är gjord att vara en hemmamamma liksom...
 
Håller på och pysslar lite inför jul, bakade lite kakor och julkola igår och ska göra saffransskorpor och en annan slags kola idag eller imorgon... Tar en sak i taget liksom, måste hinna med mellan blöjbyten och gapskrik. 
I morse vid frukost så råkade lilldamen kissa på sig. Hon var helt inne i sin lek och kände nog inte att hon kissade. Har ju inte hänt några olyckor på väldigt länge, knappt några alls sedan hon slutade med blöja så det var ju ingen fara. Sånt som händer liksom. Men hon är så grymt duktig... slutat med napp och sen blöja helt och hållet. Har gått så oerhört smärtfritt alltihopa, är galet imponerad av henne. 
 
10 dagar kvar till lilla julafton. Vi lär ju fira i förtid eftersom skrutten åker på semester till utlandet den 21a. Samma dag som de slutar skolan så jag hoppas att vädret håller fan på sig så vi kan ta oss ner till mötesplatsen. Hans bonusmorfar skulle komma och hämta honom. Så himla roligt för honom men så galet tråkigt för oss. Första julen i lägenheten själva, bara vi i familjen och då ska han åka iväg... Buhuu!! :( Får se om lilla farmor och hennes sambo kommer på julafton. Inget är bestämt och jag vet inte riktigt vad jag känner om allt. Får vi besök så ökar ju kraven på hur julbordet ska se ut till exempel. Och även om jag bara kan kasta ihop ett helt ok julbord utan några större ansträngningar så vet jag inte om jag orkar... för jag vet ju, precis som ni alla vet, att det är jag som för göra alla förberedelser, handling, tillagning och servering. (och så undrar karln varför jag är trött och grinig alltsomoftast?!  Såhär ser ju min verklighet ut. Varevigadag.) Och ja, även om det går så vet jag inte om jag har lust... Ska fundera lite på den... Det ska bli skönt iallafall, att stanna hemma och bara softa... Blir nog lika på nyår, har ingen som helst lust att ordna skjuts någonstans och frysa. Nää... skåla i lite bubbel hemma och bara vara tycker jag låter som en bra idé...
 
Har haft vilda diskussioner på nätet ang den där pepparkaksincidenten... Var ju en liten pojke som inte fick vara pepparkaksgubbe i luciatåget för att skolan hade bestämd det. För det var ju tydligen en stor risk att mörkhyade kunde ta illa upp. Men pust, suck och stön säger jag bara. Snacka om att dra debatten åt helt fel håll. Sånt där är ju för det första bara löjligt och för det andra så ökar det ju snarare på främlingsfientligheten. Blir helt matt. Hur tänkte skolstyrelsen där undrar jag? Och sedan, drevet av rasism som kom efteråt som en jädra svallvåg... "ååhh, det är muslimernas fel... jävla invandrare ska fan ta och anpassa sig efter oss... så går det när sverige tar emot får mycket flyktingar... bla, bla bllllaaa..." Men vet ni en sak? Det är fan BÖGARNAS fel!!! ;) Nu var det ju ett felaktig beslut av skolan och det har de ju rättat till nu... men det är ju reaktionerna från folket som är mest skrämmande faktiskt. Speciellt på nätet där många oftast kan sitta helt anonymt och kasta ur sig skit utan att tänka sig för. Pinsamma, simpla, främlingsfientliga snorvalpar är vad de är!
Och som en klok vän sa till mig; Alla som diskuterar svenska traditioner, främlingsfientlighet, invandring och migrationspolitik brukar börja med "jag är inte rasist... meeen..." och sedan kommer det något idiotiskt påhitt om borttagna traditioner, att muslimerna tar över sverige, invandrarna får en sjuhelvetes jädra bidrag och så vidare. NÄR ska folk inse att andra människor, kulturer och traditioner INTE är farligt utan snarare bara främjer Sverige, samhället och medmänskligheten? vi är alla människor, vi har alla samma rättigheter och i sverige har vi alla samma rätt till bidrag mm...
Man SKA ta upp till diskussion, absolut, och alla ska få komma till tals men att hålla på och dra upp en massa skitsnack och påhittade fakta ang invandring ect. är helt galet. Skäms på er. Och börjar man med att dra upp kortet: "jag är inte rasist... meeen" så har man ju redan satt ribban, inte sant? 
 
Nåväl. Ska ta tag i hemmet lite, sätta på perkulatorn och avnjuta en kopp kaffe och en chokladkaka som min bästa bonusmoster skickade recept på. Satans goda kakor vill jag lova! (och givetvis blir de inte alls lika bra när jag gör dem såklart. LOAD.)
 
 
So long suckers.
 
.

Jaha... men annars då?

Kategori:

Jodå tack, bilen går ju jävligt bra! 
 
Jämna plåger, är det inte det ena så är det de andra... känner att huvudet kokar mellan varvet. Är så satans mycket hela tiden, tror faktiskt på allvar att trebarnschocken kommit nu. Helt åt helvete är det kan jag lova.
 
Mina barn är galet söta och när jag tittar på dem går ju liksom hjärtat sönder av kärlek men jag har märkt att jag mer och mer bara bråkar med dem. Jag gapar och skriker, hotar och bråkar och känner mig bara sur, elak och vresig. Lillan vet ju precis vilka knappar hon ska trycka på för att topplocket ska gå, Skrutten är GALET jobbig med sin preeteen-attityd och lilla plutten då... joo... han är skötsammast av de alla men börjar bli ofantligt jobbig eftersom tänderna bråkas så med honom. Ofta känner jag att jag bara vill rymma. 
 
Utöver att ta hand om alla barn och allt som de behöver hjälp med så är det ju katter,handling, hem, matlagning, städning, tvättning mm. som står på agendan. Jag själv ser ut som sjuhundrasvåra år och jag vill bara kräkas över min egna spegelbild. Jag är matt i kroppen, har ont i varenda led och muskelfäste och känner bara blä på livet. Vilket inte är så konstigt såklart. Men ändå.
 
Senaste tiden har vi varit sjuka som bara den, haft magsjuka två omgångar och allmänt sega och hängiga. Förförra lördagen skulle jag jobba, vilket jag såg fram emot som tusan eftersom vi skulle ut och käka efter jobbet. Meeennn precis som vanligt när jag äntligen ska ut på något roligt som inte inkluderar barn så blir ju någon sjuk och denna gång blev ju lillan magsjuk. Och i lördags skulle jag iväg på klädloppis och förhoppningsvis få sälja iväg lite bebiskläder men då snöade det ju helt jävla galet mycket och jag kände inte för att tvinga ut vår fina granne i snöstormen för att skjutsa mig när väglaget och skikten var så pass dålig... (vilket egentligen var tur det, för på kvällen sen fick ju jag magsjukan...) Hurra hurra! Bara ett axplock från min vardag. Alltid något som skiter sig och det gör mig galet irriterad.
 
Min trettioårsfest blev en succé iallafall, då många av mina fina vänner kom och förgyllde min kväll och trots den fisljumna maten så var humöret på topp och jag dansade större delen av krogvistelsen. SKITkul hade jag och vännerna verkade haft kul de också trots den galna blandningen av olika människor!! Hade stressat som en idiot hela veckan innan, planerat allt i detalj eftersom man lär styra upp allt med lite extra luckor när man har småkids. Ena dagen var det handling, andra dagen mathandling, sedan sanering av hem, ställa iordning lokalen, laga all mat, göra efterrätt mm... Det gick i 190 alla dagar verkligen men i slutändan var det SÅ värt det! :D Det enda negativa var ju att vi kom hem kl. 03 på natten och lillfisen vaknade efter 30 min, fick mat och somnade (tackochlov) iofs om och snarkade gott ungefär två timmar till... Men sedan var det bara att kliva upp ur sängen och starta dagen igen. En smula mör må jag erkänna även om det blev väldigt lite alkohol under kvällen! 
 
Jag är så glad och tacksam över mina vänner och underbara grannar som engagerar sig på alla möjliga sätt, de hjälper till och stöttar när de kan och jag känner mig så galet lycklig som har dem! Hur fan skulle livet gå runt om inte de fanns?? :O
 
Förutom att vi haft/har (jo, karln har det nu och han är ju mer eller mindre döende såklart) kräksjuka så har det kräkts ner en sjuhelvetes massa snö senaste dagarna också och jag känner mig liksom mer och mer som den där gubben i "en snöskottares dagbok" FY FAN alltså. Jag tycker snö är fantastiskt vackert, med rimfrost och snötäcken över allt... men liksom... det måste ju finnas någon gräns på vad som är okey och inte? 60 cm snö på typ två dygn är INTE okey!! Det har varit jättevackert i två dagar, med gnistrande snö och sol hela dagarna men så idag då... joo sörru... då kommer det MER snö. Hur fan är det ens möjligt??? Det räcker ett tag nu, fatta!
 
Har haft jättemycket vettigt att skriva om men som vanligt är det som bortblåst när jag väl har tid att plantera arslet framför bloggen. Pust. 
 
Känner ibland att allt är hopplöst, det gör mig så ofantligt frustrerad och det är inte alls så jag vill känna. Vet bara att om det kommer fortsätta såhär måste det till en drastisk förändring. För det är inte okey. Och jag vet att den förändringen kommer göra livet helt annorlunda och det gör ont i hjärtat att mista något som betyder så mycket... men samtidigt så är det inte hållbart i längden och det går inte att leva i en fantastivärld där vi låtsas att allt är okey. För det är det verkligen inte. Alls.
 
 
Nåja. Nya friska tag imorgon efter en god natts skönhetssömn? Hoppas det.
 
 
Ps. Kära Tomten. I julklapp vill jag endast ha snälla och rara barn. Om det inte går att få mina barn till det, får du gärna byta ut dem.
 
 
Ps2. Skojjade bara. Önskar mig en gummerad stekpanna.
 
 
.