eyesan

Galet kär sambo och nybliven trebarnsmamma med funderingar kring livet, vänskap och kärlek...

En jävla massa lappmögel...

Kategori: Allmänt

Å herrejesus vad det har snöat senaste dygnet. HolyMoses. Har aldrig sett såhär mycket snö tror jag... ever liksom! Helt galet!
Har skottat en sväng idag, både balkongen och nere på gången. Shit, det var fan lite halvdrygt kan jag lova... och det snöade ju igen rätt snabbt. Suck!

Skrutt skulle ha gått till skolan idag eftersom förkylningen verkar ha gett med sig... men så började han dagen med att skälla som en hund så det var ju bara att ställa in liksom. Känns inte schysst att lämna honom i skolan när han låter sådär. Han har iofs klarat sig utan medicin och han har varit pigg hela dagen så imorgon är det nya friska tag som gäller!! Karln ska nog också återgå till arbetet imorgon efter två dagars soffdegande och datanördande under tiden han varit sjuk.

Har VM i förvärkar nu igen, satan vad ont det gör. Har varit rättså lungt i typ två dagar nu, så det är väl bara att hålla tummarna för att det snart kör igång på riktigt snart. Längtar ihjäl mig efter lille bädis och jag är så sjukt less på att vara tjock och otymplig... Jag vill kunna gå i mina vanliga kläder, mina jeans, kunna ha kortare tröjor utan att hela magen syns, kunna röra mig normalt och att framför allt sova på mage!!!! Och att ha sex. Jisses. Saknar det enormt. Är liksom inte så kul att försöka nu, jag är så stor, karln är inte så intresserad av det när han känner bädis hicka eller sparka för fullt... Kul liksom, känner mig helt okvinnlig ibland. Jaja... snart är det slut på det här och då har vi förhoppningsvis en underbar liten skrutt att snuffla på dagarna i ändå. Förstå vad skönt att få gnälla över sömnbrist, bajsblöjor, skrik nätterna igenom... underbart! Har varit gravid så jäklarns länge nu, 11 månader tror jag det är... minus de där 3 veckorna efter missfallet då. Urrk. Fan, känner mig som en halv elefant ju!!! :O

Nepp, ska göra något vettigt nu...

Mr Right ?

Kategori: Allmänt

Läste en artikel om fenomenet "Mr Right" i dag... Reagerade lite på att författarinnan menade att man ska nöja sig med Mr Good Enough istället för att jaga efter den rätta hela livet, då han oftast inte finns.
Visst, till viss del kan jag hålla med, men samtidigt så vägrar jag tro att man ska nöja sig med den näst bästa. Det verkar helt enkelt sanslöst i mina ögon...
-"Vi väntar på den stora himlastormande kärleken för vi inbillar oss att den intensiva passionen kommer göra oss lyckligare. Men att gifta sig med Mr Good Enough kan vara lika gott, särskilt om du letar efter en pålitlig livskamrat. Ett lyckligt äktenskap är inte detsamma som en lycklig romantisk relation..."

Just det där sista tycker jag låter olycksbådande... så om man skulle nöja sig med det näst bästa, för att få en pålitlig livskamrat, förlorar man chansen till att få en intensiv passion i relationen? Jag hoppas och tror att man faktiskt kan få båda delarna i sin relation, men om det inte skulle vara så... så är ju ett äktenskap med "mr good enough" som bäddat för otrohet. Säkert ifrån båda parter, just för att den intensiva passionen fattas!? Och när man ser på saken på det sättet, är det verkligen någon som skulle nöja sig då? Överhuvudtaget??

Finns det dessutom bara EN person som är den rätta?? Jag tror att det finns fler "rätta" människor i våra liv, beroende på situationen, tidpunkten och vad man behöver för stunden. Vissa relationer dör ut, andra har man kvar hela livet. Och det handlar ju om både partners och vänner... Man behöver personer i sitt liv just när man har dem där. Tror att det är så enkelt faktiskt.

Hon menade också att -"Äktenskapet är inte passionerad fest, det är ett partnerskap som handlar om att driva ett väldigt litet och ofta tråkigt, icke vinstdrivande företag. Och jag menar inte att det är något dåligt..."
Och det är väl här jag kan hålla med henne nästintill fullt ut. Ett äktenskap (eller ja, samborelation, familjesituation mm) Det ÄR skittrist att driva Familj AB mellan varven... det är skittråkigt för ena parten att jobba häcken av sig för brödfödan, det är skitjobbigt för andra parten att sköta all markservice... lägg där till barnen, sociala livet och att försöka behålla glöden i kärleken. Det går oftast inte ihop och det suger verkligen ibland!! Men livet är ju så... man måste kämpa och försöka köra på även om det tar emot. För i slutändan så är det ju värt det! Och det viktigaste är ju trots allt att man pratar med varandra...


Och det är verkligen något som jag inte orkat senaste dagarna... är så förbannat trött på det mesta nu så jag orkar verkligen inte ta tag i situationen. Det är något som gnager och jag vet vad som behövs göras men jag bara orkar inte... är så satans less nu att det finns inte. Har ont och är skittrött heeeela tiden, spelar ingen roll hur mycket jag sover. Skrutten är en PITA ibland och jag orkar inte ens vara pedagogisk längre. Vill inte, orkar inte, bryr mig inte...
Nejdå. Så allvarligt är det självklart inte, det bara känns så hopplöst ibland... livet flyter på ändå i sin takt med allt som ska fixas... men grejjen är att jag liksom är inte med själv längre känns det som. Jättesvårt att förklara, men det känns som att jag försvunnit in i mig själv nu. Vet inte om det har med att jag snart ska föda och enbart focuserar på det eller om det är för att jag har så förbannat ont hela tiden. Vet att jag brukar bli en smula inåtvänd vid lång tids smärta.

Jag försöker iallafall, har haft en rättså bra dag idag... var in till stan med skrutt efter hans skola, fikade och strosade runt i affärer en stund innan han skulle klippa sig. Hos en frisör. Wow, första gången liksom! :D Gick jättebra, han var kanonduktig och blev så fin i håret! Uträttade lite ärenden, mötte upp karln som slutat tidigare och åkte hemåt. Började få skiiiitont i magen som straff att den hållt sig rätt lugn under dagen. Lagade mat, diskade, degade en stund vid datorn, kastade nyss skrutt i duschen och ska lägga han i sängen alldels strax. Ska försöka slänga mig själv i badet om en stund, om jag orkar dvs. Kroppen och magen skulle behöva det, men jag är tveksam om hjärnan är lika sammarbetsvillig! Blir nog att slänga sig i soffan istället, är grymt trött som sagt och mest bara kinkig känner jag. Tur i oturen att karln är på rep nu, så får jag sura ifred en stund. Urrk, känner graviditetshormonerna bara sprutar ur mig nu. BLÄ...
(och om karln snarkar lika mycket inatt så kommer han fan få sova själv... så det så.)

"Att våga är att förlora fotfästet för en stund... att inte våga är att förlora sig själv"



BigFoot!

Kategori: Allmänt

Satt igårkväll och myste i soffan... kände mig lite smått hängig, var trött och hade ont både i huvudet och av förvärkar. Strax innan läggdags så fick jag stördt ont i magen, kändes som en helvetisk mensvärk som aldrig gav med sig. Fy farao säger jag bara! Tog två panodil, duschade och la mig sen... skakade som en dåre och höll fan på att frysa ihjäl. Karln kröp ned han också och låg brevid mig, halvt hyperventilerande av att det kanske vad dags. Han blir så nervös alltså... undrar hur det här ska gå när det väl ÄR på riktigt??
Hur som haver... jag låg där i sängen, hade skitont och ville mest bara grina... då kommer det tre värkar på raken, 6 min emellan. Hoppet tändes och jag fick lite panik över att det gjorde så helvetiskt ont alltså.
Har jag glömt hur ont det gjorde när skrutten föddes, eller gör det MER ont nu?? Uppfattar allt mycket värre i hela kroppen denna gång... och jag blir en smula ängslig över att föda nu. Fy fan alltså. *ryser*
Lyckades somna efter ett tag och sov hela natten... sedan har dagen varit lugn ända tills nu på kvällen. Har haft regelbundna förvärkar sedan vi kom hem ifrån skruttens innebandy (som för övrigt gick kanon, känns skitbra för oss båda!!! Bra ledare, fin grupp, bra arbetssätt och ungen var jättelycklig att äntligen få spela igen OCH att det var två klasskompisar med på träningen!) Får helt enkelt se om det kör igång snart eller om det bara är jobbigt falskalarm som vanligt. Spännande och galet skräckinjagande. Är jag verkligen redo för det här???? :O

Kotten har i allafall gigantiska fötter. De känns ibland så väl på magen, man känner hälen, hålfoten och småtårna... jättemysigt men alltså, de är verkligen jättestora!!!! Förstår inte hur det är möjligt OM det nu är hela foten vi känner. Jisses... får döpa barnet till BigFoot tror jag!!

Urrk. Ikväll blir det slöande i soffan... igen... ska kolla blåsningen och sedan blir det nog natta. Är grymt trött och lär väl försöka passa på att sova medans jag kan.

Just det, vi var på bio igår. Grymt skoj för kidsen och helt okey film. Biosalongen var skitfräsch så fler besök dit kommer att planeras!!

Nepp.

I would do anything for love...

Kategori: Allmänt

Som den där köttfärslimpan sjöng en gång i tiden...

Tänka sig att kärlek är så starkt egentligen. Man står ut med mycket skit, man offrar sig mycket, man anpassar sig och bryter sina egna principer, man ställer upp på så många olika sätt. Man lever med en ständig oro att inte räcka till, att inte duga som man är. Man oroar sig att inte vara betydelsefull nog... och samtidigt får man så mycket i utbyte. Att bli älskad av någon är det största, att bli bekräftad på olika sätt, att bli sedd och att få vara en del av någon annans liv. 
Kärlek är underbart, men frågan är ju när har det gått för långt? Hur vet man det och hur ska man kunna styra hjärtat? Jag hörde någon gång någon som sa att "när kärlek gör ont, ska man inte vara med längre" och det är ju sant. Enough is enough... men som ni alla vet är det ju SÅ mycket lättare sagt än gjort för är man dödligt förälskad så är man. Och då biter man ihop i väntan på bättre tider... sen...

Och med den lilla moralpredikan vill jag uppmana speciellt två av mina bästa flickor att vara rädda om era hjärta, eran själ och erat liv. Ni lever bara en gång, se till att det livet blir det absolut bästa. Ni är värda helhjärtat lycka!


Har en värdelös tråkdag idag igen... Lämnade skrutt i skolan, hem och åt frukost, sov hela fm, åt lunch och hämtade sedan skrutt igen. Sitter nu och nördar innan jag ska ta tag i hallen på nedervåningen. Måste försöka styra upp lite med kläder och skor där nere. Jävla skit att jag inte har ordentliga hyllor bara. Är inte så vidare värst sugen på att gå till ÖB och släpa hem en skohylla tyvärr. Tror mitt bäckene är mig evigt tacksam för det också. Ska göra mitt bästa där nere iallafall... och under tiden får jag ju stå och glo på den vackra vagnen som bara står och väntar!! Det saknas en bäbis däri ju....
Fick en halv miljard brev med posten idag, varav ett fick mig att garva läppen av mig. Tele2 är ju underbart flummiga alltså... jisses. Men jag ringde och åtgärdade dethela så nu ska väl följetången förhoppningsvis vara avslutad. Shit, vi har grejjat med boxern hos tele2 i nästan 2 månader. Något strul HELA TIDEN verkligen!!
Fick ett samtal av en av världshistoriens surigaste telefonister hos Fortum också. Hon ifrågasatte varför jag bytt elleverantör och när exakt det skulle överlåtas. Jadu, den 18/1 svarade jag då det var uppgiften jag fick av nya elbolaget. Nejnej, det var ju HELT fel och SÅÅÅÅ fick det ju inte gå till. Nya bolaget kunde ju VERKLIGEN INTE ta över redan då, utan först den 1 mars. Så det så. Och allt var ju givetvis MITT fel enligt tanten. JESUS alltså... vad fan var det för fel på henne undrar jag ängsligt??? Jag skiter i vilket iallafall, nya bolaget tar över när de kan och Fortum kan äta skit och dö. Punkt slut.
Har hängt i telekön hos telia idag också... hejja hejja vad jag är teknisk men tji vad jag gick bet på att få igång telefonen. SUCK. Orkar verkligen inte ringa idag igen så jag tar tag i det imorgon istället.... lär ju ha något vettigt att göra då också menar jag... :D

Karln är på rep idag efter jobbet så med lite tur är jag vaken när han kommer hem. Det är så trist när han är borta heeeeeela dagarna, skittråkigt verkligen. Men å andra sidan är det en extrem lyx att få somna brevid varandra varje natt. Helt sagolikt om jag ska vara ärlig. det är ju liksom de små sakerna man oftast tar för givet, men just nu känner jag bara lycka över sånt. Som häromdagen då han tagit och kastat soporna på morgonen. Lycka!! Och så tänkte jag att om han hade glömt det, skulle jag fan varit glad över det också... för då hade jag ju haft någon som faktiskt glömt soporna. Det är ju också lycka. Kalla mig knäpp, gör det... men jag är tokigt jättekär i honom så det spelar ju ingen roll hur fan han beter sig. Hopplöst fall och doktorn grät liksom! :D

Och just det, skrutten börjar bli så rackarns duktig på att läsa nu. Han ljuder fram orden jättefint och jag blir bara så glad och stolt! Däremot så går det inte när man ska lästräna med honom, då tappar han tålamodet direkt... så om det sker på hans villkor och helst utan att han tänker på att han ens läser då funkar det kanon. Duktiga, duktiga killen!!! Och han blir lika chockerad varje gång jag berömmer honom, inte just för att jag berättar att han är duktig såklart, utan för att han inte förstått att han verkligen läst liksom!! Haha! Och visst ja... han är blivande världsbästa skridskoåkare också. De hade haft idrott igår i skolan och åkt griller. Vilket skrutten knappt gjort alls denna vinter (ptss... inte någon vinter överhuvudtaget egentligen!!) men han hade åkt galant hela träningen och inte ramlat omkull en endaste gång!! DET är duktigt det!! Hans lärare var helt imponerad och sa att skrutten minsann har väldigt lätt för att lära sig saker. "No shit" tänkte jag och bara log. Skrutten är, med risk att favoritisera mitt egna barn nu såklart, det snabbast lättlärda och smartaste iakttagande barnet jag vet. Han är grym på att snappa upp hur man gör med alla möjliga saker. Och han är inte dumdristig heller, utan kollar läget först och sedan kör han på. Fina skruttungen!

Nehepp. Nu hör jag visst något ligger och skriker på mig nere i hallen. Skorna... justefan!!!


.

The furminator...

Kategori: Allmänt

Kan meddela att jag redan har en sådan kam fröken... men tack för tipset! Och jag kan även meddela att det hjälper föga på min gigantiskt håriga pälsboll. Tror jag ska ta fram trimmern istället. Helrakat ska väl vara inne nu va? ;)

Gårdagen var rätt behaglig... jag och skrutt skrattade en himla massa hela eftermiddagen, han är ju bara för himla söt. Och sur dessutom. Sådär riktigt, tonårsaktigt surig... Jag kan inte annat än att le åt honom, han är ju så söt när han nästintill smäller igen dörren till sitt rum. Kanske inte den effekten han ville få av sitt beteende, men vad ska jag göra liksom? Jäkla godfis!
Iallafall så berättade han stolt att tjejjen han blev förtjust i, i andra klassen (han träffade henne andra dagen i skolan och blev såld direkt) tydligen är kär i honom tillbaka. Lyckan är ju total så under eftermiddagen igår grejjade skrutten med en massa saker som han skulle ge henne. Och han är ju bara så söt alltså, när han skulle skriva "I love you" på ett kort till henne så kom han och behövde hjälp. Han hade börjat skriva... "AJ ALV" Jag försökte förklara att det inte stavas så, eftersom det är skrivet på engelska, men det går liksom inte in i hans rosafluffiga hjärna riktigt. Men han är ju bara för jäklarns söt! Och ja... tjejjen är blond. Vad annars? ;)

Vi väntade hela eftermiddagen på att karln skulle komma hem, jag var överambitiös och gjorde egna köttbullar (för första gången i hela mitt liv) till middag och var sådär extra huslig. Tro på fan att karln kommer hem sent då? Booooooring verkligen. Skrutten höll på att avlida av saknad och jag hade toktråkigt. Fick iofs äntligen tummen ur och sydde skrutts skiddress som gått upp i två sömmar... men annars hade jag toktråkigt!
Väl hemma så käkade sambon och vi kacklade lite skit om hur dagen varit. Jag tycker det är så mysigt att vi har våra kvällsstunder tillsammans då vi faktiskt pratar med varandra. Kärlek det! Man glömmer bort det annars, för det är så mycket annat som ska göra hela tiden...

Nåväl, landade i soffan på kvällen och då körde bädis igår. Herrejesus... hade ett race förvärkar under 3 tim ungefär, regelbundna och mellan 2-7 minuter. Wieehoo. Det gjorde ont bitvis, men inte sådär galet ont att jag funderade på om jag skulle behöva åka in. Tur det, för barnvakt hade nog varit svårt att fått tag på inatt... (är fortfarande nervös över det där, vem fasiken kommer kunna ta skrutt när bebben ska ut???) Hur som helst, vi la oss 00.30 ungefär och sedan hade jag en timme värkar till i sängen. Lyckades somna till några minuter och vaknade av jordens idiotvärk... Kul. Då var klockan runt 02 tror jag... Mitt i sömndimman gick jag upp för den vilda jakten på panodil, men hela husförrådet är ju tömt. Fuckit liksom... Hade verkligen behövt dem inatt. Jaja, finns apotek på stan och jag ska ju till mördarvården idag ändå. Hur som helst så är magen rätt lugn just nu... ska bli intressant och se om han är fixerad där inne, jag tycker själv att magen sjunkigt lite och det vore ju inte så konstigt. Han ligger ju och pressar på neråt med huvudet mest hela tiden, skitont gör det men det borde ju bana väg för att han ska komma ut någongång tycker jag. Pain is temporary... *mantrat just nu*

Gaaahh... vad trött jag är!!!!

Suck, pust och stöööööön...

Kategori: Allmänt

Jag tycker bädis borde komma ut snart nu... jag orkar inte vara fet och otymplig längre. Faktiskt. Och jag längtar så grönjävligt efter den lilla skitungen nu att jag nästan avlider.
Fet och fet iofs... har knappt gått upp något alls egentligen och det känns ju väldigt skönt. Oförskämt skönt då jag vet många andra gått upp hur mycket som helst när de väntat barn. Min kropp skulle aldrig orka en viktuppgång på mer än vad den gör tror jag, så det känns ju rätt bra att den inte går upp mer liksom. Låg ett par kilo över min normalvikt när jag blev gravid med kotten, kände mig väldigt otränad jämnfört med hur jag såg ut för ett par år sedan, men under graviditeten har jag knappt lagt på mig något alls. Jag hoppas ju innerligt att jag kommer gå ned det snabbt för sen jäklarns ska jag bli smal och smäcker så det står härliga till. Och tatuerad också. Mouhaha. Karln håller på med en skiss åt frun nu, det kommer bli skitbra när det blir klart. Först ska ju den jag redan har åtgärdas men sedan ska vi börja på att göra en 3/4ärm med typiska jagmotiv. Ååhh... pain is temporary, glory is forever!

På tal om det så är ju karln utom vettet... han kom hem i fredags och visade upp sin handled. Där står mitt namn fint och prydligt. Jisses, blev ju helt generad och började nästan gråta. Jävla goding alltså!! Han som tydligen lovat sig själv att aldrig skriva in någons namn (bortsett ifrån sina eventuella barn då skulle jag tro) och så gjorde han det nu. Man kan ju bli lycklig för mindre liksom! :D Finaste människan i hela världen, förstå att jag älskar honom så jävla mycket... speciellt när han är sådär jävla söt.

Har haft svärmor här på besök idag, hon och hennes sambo som i vanliga fall knappt säger halv fem. Men idag pratade han faktiskt flera meningar!! Shit, det tar sig liksom!! :D Men på grund av besöket så hoppade vi skruttens innebandyträning idag och kör på nya friska tag nästa söndag. Är ju så jävla klockrent, hans träning är på söndagarna och på skolan som ligger alldeles brevid här där vi bor. Noll gångavstånd alltså, för egentligen skulle träningen vara på torsdagskvällarna och på andra sidan stan. HUA vad drygt att dra dit med bäbis och skrutt varje gång liksom... så, hur som helst är det flyttat och det passar ju oss oförskämt bra helt enkelt. Men som sagt, skrutt var ju laddad att träna idag, men vi kom överens om att hoppa den idag.

Vi har haft en skön helg, karln var hemma ifrån jobbet igår så vi fick en heldag att bara dega på. Ovärdeligt! Idag har det också varit härligt, har engagerat mig och lagat mat och så var vi duktiga och städade imorse. Wiehoo vilka pluspoäng. Till och med skrutten städade i sitt rum, kors i taket. Han brukar ju plocka iordning, men ibland är det ju sanslöst vad han är dryg och trotsar. Hua. SÅ idag blev det en guldstjärna i kanten för gossen! Dock så har han ju haft överdrivet mycket energi idag den lilla parveln, kan inte förstå att han ska låta så mycket hela tiden. Konstant pillande och grejjande med saker så man blir ju nästan galen. Men det är ingen brist på fantasi iallafall och det är ju rätt skönt det. Skulle vägra ett mjäkigt och lungt barn som inte kan sysselsätta sig självt.

Vad har hänt annars då? Tjao... inte så mycket. Livet går sin gilla gång här uppe och jag är så förbannat lycklig över att bo här. Jag slipper alla intriger och skitsnack, alla jävla idioter som håller på jiddrar för att de inte har något bättre för sig. Så utmattad på allt sånt och jag är så glad över att jag kan välja om jag vill vara delaktig i det nu eller om jag vill ignorera totalt. Jag lever här i min egna värld och det trivs jag så bra med. Bara bädis kommer nu så är hela livet komplett.

Ajust det! Igår höll datorn på å muppade sig som vanligt. Jetplanet var på väg att lyfta hela tiden och den jävla idioten stängde av sig själv ett par gånger. Blir så jävla frustrerad att jag bara vill kasta ut den när den håller på sådär. Men så blåste jag lite och vevade med den i luften (har testade det förrut, dock utan något som helst bra resultat) men igår så tog det tydligen skruv... Datorn fungerar felfritt och den låter INGENTING!!! Amazing!!!! Tänka sig att den kanske slipper åka till Holland i tre veckor för reparation nu?? Vore ju fantastiskt härligt för jag tycker inte om att leva mitt liv utan dator. Tragiskt men sant!

Karln har dragit på rep nu, ska kasta in skitungen i badet nu och sedan sätta mig och slösurfa lite till. Ljuva söndag! Ljuva liv! :D


*pouff*

Sovmorgon - vilken lycka!

Kategori: Allmänt

Var helt jävla död imorse när vi skulle upp. Mådde inte alls bra i kroppen, kändes konstigt liksom och fibron gjorde ju sitt till... Fick upp skrutten tillslut och sedan fick karln ta honom till skolan innan hans åkte till jobbet. Var på väg att gå med skrutten själv så att karln inte skulle missa bussen, men vad fan... jag måste ju lära mig att inte vara så envis och göra allt själv hela tiden. Såå... sagt och gjort, grabbarna grus gick och jag satte mig och åt frukost. Sedan TVÄRDÄCKADE jag i soffan och sov till 11 när alarmet tjöt igång. Helt väck liksom... nästan läskigt! Men det var fantastiskt skönt i vilket fall och sedan skuttade jag med relativt lätta steg till skolan för skrutthämtning och handling på affärn. Ikväll blir det fin fredagsmat och sedan soffmys på högsta nivå...

Bädis har hållt fan på sig inatt och faktiskt nästan hela dagen idag... Vet inte om det helt enkelt lugnat ned sig eller om det är lugnet före stormen bara? Har insett att det kan vara allt mellan ett par timmar till över 40 dagar kvar. Kul insikt?! NOT. Speciellt med tanke på att jag är ett galet kontrollfreak liksom och behöver få planera... SUCK.

Katterna har fått fnatt iallafall... igårkväll plingade snälla grannen på och meddelade att vår svarta panter ville in. Han är för övrigt den enda katten som vill vara ute nu, vilket jag kan förstå med tanke på både kylan och snön. När han väl kommer in är han yberlycklig och kelar nästan ihjäl oss alla... Den håriga kamelen springer runt, kraffsar och mjäschar hela tiden och tror dessutom att han är en knähund. Han kommer emot mig, sträcker sig upp emot benen och vill bli upplyft. Sedan lär jag antingen gå runt med honom som en bebis över axeln eller som en liten tönthund i famnen för att han ska vara nöjd. Jättemysigt visst, men han hårar ju något så grönjävligt. Fina, tunna, duniga katthår som vi blir galna på snart!!! Lilla kattfröken är helt skum hon också... ifrån att ha varit tokasocial till att vara världens gosigaste fröken nu och följer efter mig väldigt ofta. Favoritstället är ju återigen handfatet och nu fyller hon ju upp det till bredden. Ser jäkligt kul ut... där ligger en tvärtjock katt liksom och blubbar runt. Alla tre brukar köra kattrace på kvällarna och det är ju extremt uppskattat av oss alla... jag tror även att grannarna tycker det är härligt att höra tungklumparna härja runt på kvällen... OCH natten när de är riktigt uppspelta. Rara djur, verkligen.

Nåväl. Ska leka hemmafru nu så maten blir klar tills snygg kommer hem.



.

jag vill ha bädis nu...

Kategori: Allmänt

Nu är det inte roligt att vara tjock längre. Jag är trött och less, jag sover inte ordentligt och går bara och väntar, väntar, väntar och väntar...

Trodde det smög igång igårkväll faktiskt, satt och nördade hela kvällen (hurra för mobilt kontantbredband, dyr leksak men jisses vad skönt att få vara online igen och ha kontakt med omvärlden!!) och kände att det började böka runt mer och mer. Förvärkar, spänningar i ryggen och bäckenet, mensvärk and so on... Vi gick och la oss jag och karln, pratade om bebislängtan och myste lite... Det värkte mer och mer och så fick jag tre jävla idiotvärkar direkt efter varandra och jag blev nästan lite hoppfull. Karln började nästan hyperventilera! (hahahaha, stackarn han är så nervös) Men sedan slocknade jag eftersom magen lugnade ned sig. Fan.
Han busar på idag också iofs, det värker och spänner för fullt men det gör inte så ont. Vi skämtade om att han kommer komma imorgon, den 15e eftersom det är dagen efter karlns födelsedag... precis som att skrutten föddes dagen efter mosters födelsedag. Och nu känns det ju som att det skulle kunna vara så... Hoppet är det sista som överger en!

Jaja. Antingen kommer han snart eller så är det olidliga 5 veckor kvar varav två veckors försening. Skulle vara LOAD isåfall, snacka om att jag får äta upp allt jag trott om tidig förlossning med bädisen. Tiden får utvisa helt enkelt... men jisses vad jag längtar!!! Allt är klart för lilla skruttbädisen och vi går ju bara och väntar på honom nu... Jag är så nyfiken på vad det är för liten krake där inne, hur han ser ut och hur han är. Hur allt kommer bli när han väl är född, hur karln kommer känna att faktiskt bli pappa på riktigt och hur skrutten kommer anpassa sig till lillebror. (för ja, det är nog med all säkerhet en lillebror... men jag hoppas ju fortfarande att de haft fel på ultraljudet)

Borde ta tag i mitt liv också, eller lägenheten iallafall... Är en smula stökigt och jag har bara degat vid datorn hela morgonen. Inte sovit iofs som jag gjort de senaste dagarna då skrutten varit i skolan men lik förbannat bara degat och inte gjort något vettigt. Hua.

Var på möte i skolan igår btw, skrutten sköter sig och läraren är positivt inställd till hur skrutten beter sig i skolan, mot kompisarna och hur han är som person. Han är en fin och härlig unge och allt känns bara fint. Läraren sa att skrutten har ett fint sätt, han har lätt att anpassa sig, att ta instruktioner, han frågar oftast om saker han vill göra/gå till är okey med läraren, han har lätt att ta kontakt och han kan dämpa sig då han blir för stissig när läraren säger till honom. Han verkar trivas i skolan, trots lite kink och gnäll hemma såklart och några plötsliga gråtattacker på kvällarna (vilket inte är ett dugg förvånande då allt händer på en gång för honom nu... mycket spänningar som släpper och mycket nya intryck...) men i övrigt så verkar skolan och framför allt läraren helt perfekt för honom. De arbetar mycket med grunder och rena basicgrejjer i skolan, uppbyggnad i språket, mycket rytmik och rörelse, psykologi genom lekar, lärande genom idrott, teknik och problemlösning mm... Verkar kalas verkligen och trots att själva skollokalerna känns ovana (och väldigt opraktiska enligt mig) så verkar klassen bra och läraren får bara beröm utav de andra vuxna där för att just hans klasser är så fina och lugna. Och det är klassen, de har verkligen en avslappnad stil och det är precis vad skrutten behöver för att kunna koncentrera sig och på riktigt varva ned och faktiskt lära sig något också. Det ska verkligen bli spännande att se hans utveckling nu under våren när han får gå i den här klassen och lära sig grunderna inför skolan med läraren och klasskompisarna. Topnotch helt enkelt!

Saknar mina fina vänner enormt bara... det känns så konstigt att inte ha dem nära mig och jag tror att det är just det som är värst. Vetskapen att de är så långt bort liksom! För hade jag bott kvar i skithålan (sorry, men jag blir lite anti nu när jag insett att vissa idioter fortfarande jiddrar om skitsaker trots att vi flyttat därifrån. Släpp sargen och köp ett nytt liv för fan.) så hade jag iallafall inte orkat leka med dem trots att möjligheten funnits. Undrar om man fungerar så som människa? Man saknar liksom inte kon förrens båset är tomt? Mystiskt...

Nehepp. Ska ta och styra upp det här nu... mellan alla sammandragningar och förvärkar så jag får hämta skrutten sen och bara få dega i soffan tills karln kommer hem en sväng. Han ska ju iväg och repa sen den stackaren, mitt på födelsedagen liksom. Om vi inte åker till BB såklart! ;) (haha, vilket önsketänkande!!)


So long mina fina!

Årskrönikan...

Kategori: Allmänt

Det har hänt otroligt mycket under det gångna året. I vanlig ordning ska jag väl försöka att reda ut lite mer exakt vad som hänt, om jag nu ens kommer ihåg det själv. Risken är oerhört stor att jag glömt bort extremt mycket, men det bjuder jag på... och det kostar inget extra! ;)

 

Januari var en helvetisk månad iallafall... Jag trodde ju att 2009 var början på ett fantastiskt år, som skulle förändra mitt liv och att jag skulle få det jag längtat så mycket efter. Och visst, såhär med facit i hand så var det ju det... bara att början av året tog en oväntad och väldigt jobbig vändning. På nyårsaftonen så stod jag brevid den underbara varelsen av dem alla och tänkte att ”nu jävlar, är det min tur!” men som sagt, ett par dagar efteråt så tog drömmen slut och min värld raserades. Det blev ett barskt slut mellan mig och fina karln och helvete vad jag mådde dåligt. Hade jag inte haft skrutten vet jag nog inte vad jag skulle tagit mig till faktiskt, så jävla risig var jag. Nu fick jag ju lov att försöka styra upp livet ändå och försöka leva vidare för hans skull även om större delen av mitt hjärta dog i samband med att det tog slut. Jag jobbade och slet för fulla muggar precis som jag brukar och det är väl det enda sättet jag kan ta till för att lyckas distrahera mina tankar. Jag minns en utgång med toktotten där i slutet av januari då jag hade väldigt kul och det var nog även den gången som jag såg den där vackra uppenbarelsen som var helt magisk. Att han var väldigt lik fina karln på så många sätt var nog liksom bara menat. Jag föll som en fura för hans aura tills det som sagt slog mig att det var ju fina karln jag ville ha och att det var därför som jag såg denna man som så attraktiv... I efterhand ser jag ju att de där två inte alls är särskilt lika, även om mycket påminner om varandra. MEN... nu ser jag allt klart och förstår meningen i det hela. Hur som helst, utgången var härlig och Totten lyckades värma ett trasigt hjärta om så bara för någon dag.

 

Februari innebar ännu mer jobb... den stora melodifestivalen närmade sig och det innebar en sjuhelvetes massa jobb för min del. Jobb som jag frivilligt tagit på mig såklart, allt eftersom jag både älskar schlager och att slita som ett djur under stora tillställningar. Vet inte vad det är för konstig fetish, men på något sätt ger det mig tillfredsställelse... En annan sak under februari var att jag träffade en gammal bekant, lillebror till en av de första kärlekarna i mitt liv. Historien är rörig men jag var så förbannat kär i hans bror att det inte var sant. Det hände aldrig något mellan oss, jag var ju så liten (jisses, tror jag var 15 eller nått) och han var lite äldre, farlig och onåbar för en sån som mig. Men det finns många minnen ifrån den tiden och i samband med att jag träffade hans lillebror så kom mycket fram ur minnet. Galet vad man kan komma ihåg saker som hänt för längesedan. Lillebror och jag hade iallafall ett par väldigt trevliga veckor, vi umgicks och tittade på film och bara slappade. Väldigt ledigt och härligt, men mitt hjärta bankade ju för fina karln så det blev ju inte mer än så. Egentligen var det väl mycket emellan oss som inte klickade, allt blev genast för komplicerat då det var flera andra människor vi fick lov att ta hänsyn till... såhär i efterhand förstår jag att det var dödsdömt. Jag saknar honom ibland och är samtidigt tacksam för den tiden jag fick med honom. Denna månad blev det också avslutat mellan mig och penntrollet som varit en speciell historia som sträckte sig flera år tillbaka. Vår relation var rätt obeskrivlig tror jag... Fantastisk och underbar på många sätt men jag är oerhört glad över att jag aldrig fick känslor för den karln iallafall. Februari innebar även ett sista sms till Honom... På hans födelsedag fick han den sista låten jag kunde ge honom (det var ju vår grej det där, att dedikera låtar till varandra...) ”Over You” med Daughtry. Äntligen fick jag ut honom ur systemet, i tankarna finns han självklart kvar men nu undrar jag tidvis bara hur han mår och att jag hoppas att han är lycklig. Han är värd det och jag känner äntligen att jag inte är bitter längre... Februari var en bra månad, jävligt jobbig kan jag lova, men jag tror att jag behövde få ur allt gammalt ur systemet för att kunna gå vidare med mitt liv.

 

Mars kom med besked och förändrade mitt liv radikalt... igen... Efter en tjejkväll i början av månaden med mina topnotchflickor så insåg jag ju att jag kastat bort det finaste jag hittat i livet. Den fina, fina karl. Vad fan skulle jag vara utan honom och vad fan skulle jag leva för skitliv utan honom??? Sagt och gjort, jag fick ju lov att inse att jag skulle förlora honom helt om jag inte bröt upp mitt liv och flyttade till honom. Det var ett val jag fick lov att göra där och då och nu känner jag ju hur jävla rätt det var! Så... efter ett oerhört långt sms till honom sen på kvällen (jag är smsexpert, i know) där jag förklarade min kärlek och att jag ville ha honom och att om vi skulle köra på en tredje gång nu skulle det vara på riktigt och att det innebar en flytt för min och skruttens del... OM han ville såklart. Och morgonen därpå fick jag ett samtal som var början på oss. Igen. Men för denna gång på riktigt faktiskt!

Skrutten hade stort rockdisco i bystugan och åkte på sin första fjällresa med en dagiskompis och jag jobbade väl på... precis som jag brukar.

 

April innebar jobb, graviditet, missfall och allmän misär. Skillnaden var väl att nu var vi två. Eller tre ska jag väl säga. Det var inte bara jag och skrutten, utan jag, fina karln och skrutten. Fantastiskt!

 

Maj var en månad av kärlekstankande och massa sjukdomar. Skrutten var toksjuk ett par dagar och värkte hål i sitt öra, sedan blev han febrig igen någon vecka senare... jag hade skitont i magen och började misstänka att det blivit något fel sedan missfallet. Det var en stor heldagskonsert hemma som jag och två fina flickor var på. En skitkul kväll men den slutade tidigt eftersom jag blev dyngrak och däckade i sängen före tolvslaget. Haha. Det var sista gången jag drack, inte på grund av baksmällan ifrån helvetet jag hade dagen efter (vilket i sig skulle varit en tillräckligt stor anledning att aldrig dricka igen tro mig!!) , utan på grund av det positiva gravtestet jag gjorde i slutet av månaden.

 

Juni var lättnandes månad kan man säga, jag styrde upp min ekonomi hos världens bästa banktjänstekvinna och så fick jag veta att kotten i magen mådde bra. Det krävdes ju ett par vändor till kliniken, många undersökningar och provtagningar innan jag visste hur det stod till och den tiden var inge kul alls, men allt gick vägen och kotten verkade må fint trots den gigantiskt cystan som fanns därinne. Att kotten ens blev till är ju rättså chockartat, det gick knappt tre veckor sedan missfallet och ingen mens där emellan. Uppenbarligen är jag och karln väldigt komplatibla. Vår lilla schlagerbädis!

Midsommar firades som vanligt på hemmaplan, men det var jävligt kallt. Skrutten gjorde illa knät på dagis, varade som fan så vi trodde aldrig det skulle läka men han började simskolan ett par dagar senare som tur var. Han lärde sig simma och var väl sådär underbart glad över det. Och mamma var stolt! :D

 

Juli var jobb, jobb, illamående, jobb, ont i magen, jobb, tanka kärlek, jobb, kastrering av kattfröken. En rättså innehållslös månad då det inte hände så mycket mer än att kotten växte så det knakade och jag gjorde allt för att dölja det.

 

Augusti var rätt jäktig. Vi hade kräftskiva, karln var med och jag var tvärförkyld. Vi hörde hjärtljud och han kände bädis busa i magen. Jag hade lite ledigt och åkte uppåt i landet, sedan var vi även på ultraljud och såg den lilla skrutten i magen och så jobbade jag visst en massa däremellan. Skruttungen började på lekis och fritids, värsta stora killen och allt gick alldeles fantastiskt bra. Cheferna fick reda på att jag väntade barn och skulle flytta och det blev väl gråt och tandagnissel på hög nivå. Väldigt trist för både mig och dem att jag tagit det beslutet, men samtidigt vad hade jag för val? Skulle jag mögla fast på jobbet utan att våga ta steget och få det jag vill ha?

 

September innebar lägenhetskontrakt, kärlekstankande, packande och planering av flytten. Jag vet att jag kände mig så mycket lugnare när jag väl visste vart vi skulle bo, hur det såg ut i lägenheten och vart skrutten skulle gå i skola. Det var bara början på allt som skulle ordnas, men nu hade jag en adress att utgå ifrån och lättnaden var enorm. Det kändes fortfarande oerhört overkligt att vi skulle flytta... att vi skulle lämna allt som var så bekant hemma, alla vänner, familjen, samhället, jobbet, skolan, lägenheten... Allt liksom. Chockartat men samtidigt så jävla rätt. Jag minns att jag lämnade allt mentalt redan där under hösten och levde mer eller mindre som i en slags dimma.

 

Oktober var tung. Jag fyllde år där i slutet av månaden, helt värdelöst egentligen eftersom jag bara tänkte på bror min. Och det vet jag att hela min familj också gjorde, så att få höra ”grattis” på den dagen innebar bara en påminnelse att han inte längre fanns med oss och att alla tänkte på honom. Kul. Eller inte. Varför i hela helvetet skulle vi dela födelsedag för?

 

November var rätt hektisk med mycket papper som skulle ordnas, med alla beslut och informationer hit och dit. Med flytten som snart var i antågande, med packning och utrensning och med magen som bara blev större och större. Höll på med storstäd på jobbet och det tog nästan knäcken på mig faktiskt... Skrutten började på innebandy och tyckte det var skitkul. Jag känner mig rättså nöjd också faktiskt, att han valt en sport som jag känner att jag kan vara delaktig i. Innebandy är rätt kul att titta på. Skulle nog avlidit om det hade rört sig om tennis, golf eller hockey alltså. På riktigt!

Vi hade julpyssel på jobbet och käkade avslutningsmiddag och jag gjorde min sista arbetsvecka. Allt kändes konstigt och ovant, men förbannat skönt eftersom jag blev större om magen och otymplig och så enormt trött på allt. Urrk, hjärnan höll ju på att explodera av alla planer.

 

December var en härlig månad, första flyttlasset gick i början av månaden och allt gick bra. Det kändes iofs oerhört konstigt att bo på två ställen samtidigt och att komma upp till lägenheten med halva hemmet och inte få någon ordning direkt. Sedan när jag kom hem till lägenheten ”hemma” igen var allt bara konstigt där också. Halvtomt och det enda jag ville göra var att packa ned allt på en gång men vi skulle ju leva i det där flyttkaoset ett tag till och desstom försöka få lite julkänsla också. När andra lasset kom upp till nya stället så blev det genast bättre, då var alla saker på samma plats och katterna var med. Mina fina pälsbollar. Det kändes ju inte som hemma någonstans när alla saker och djur var utspridda åt två håll.

Skrutten slutade skolan och åkte till sin pappa för att fira julen där. Han var borta i 10 dagar och mammahjärtat höll på att gå sönder. Visst är det jätteskönt att vara utan barn, sådär för ett litet tag. Det var inte kul att ha honom borta såå länge och framför allt inte att han var borta under julen. Hur som haver, samma dag som skrutten åkte iväg så åkte jag och papi med det andra flyttlasset. Vi kom fram, det var stört kallt ute och sjukt mycket snö... Men allt gick bra och sedan började uppackningen. Fy farao vad grejjer man har alltså!!! Vi var hemma ett par dagar innan jag och karln åkte ned till mina päron för att fira jul och nyår. Pälsbollarna fick vara hemma i lägenheten med kattvakt och det gick ju bra även om kattvakten knappt såg röken av dem på hela veckan... rackarns missar att gömma sig.

Julen gick fridfullt förbi, det var inte alls lika kaosartat som det brukar tycker jag och det vi gjorde var väl att äta. Åt, åt och åt lite till... Men det var skönt att ta det lungt och bara slappa lite. Skrutten kom tillbaka i mellandagarna och lyckan var total. Älskade unge vad jag hade saknat honom... Kotten i magen var mer vild en tam och jag trodde nästan han höll på att bryta sig ut där strax innan nyåret. Och hur tajmat hade det varit då? Snacka om oflyt... :S Han bråkade dock mestadels och jag lyckades hålla ihop benen över tolvslaget. Nyårsaftonen var väl rätt galen, mycket folk, mycket mat, trött som bara fan och trötta barn. Men... över lag precis som det brukar!

Vi längtade dock hem så den 1a januari åkte vi uppåt igen för att äntligen få landa i lägenheten, få bo in oss ordentligt, ta hand om och få mysa med katterna. Att äntligen få starta vårt liv sådär mer på riktigt. Och det känns alldeles underbart att äntligen få bo ihop med den där rockslusken, att alltid få somna ihop utan att känna stress över att någon av oss snart måste åka iväg. Att ha varandra i närheten för lite akutsnufflande när nöden kräver. Att få se skrutten och karln mysa ihop i soffan och bara få känna ren och skär lycka över livet. Fantastiskt!

 

Visst har jag mina orosmoment, jag är sjukt stressad över vem som ska ta hand om skrutten när vi ska till BB. Om vi kommer fixa den ekonomiska biten och ifall karln kommer fixa ett vuxet, ansvarsfullt liv med allt vad det innebär. Om jag kommer anpassa mig här i stan, lära känna mer folk eller om jag kommer avlida av tristess. Om skrutten kommer trivas i skolan och lära känna kompisarna ordentligt. Om bädis kommer födas frisk och hur jävla jobbigt det kommer bli framöver med en skrikig unge och noll sömn på flera veckor... Det finns mycket att vara orolig och fundersam över, men jag känner att allt på något sätt kommer lösa sig. Det bara måste det helt enkelt! Jag har allt jag velat ha nu, det är helt sjukt att det kan gå vägen ibland, även om jag fått kämpa som en idiot mellan varven. Men som sagt, ren och skär lycka inför 2010. Underbart! Och på ett lustigt sätt så knyts ju säcken ihop nu... Förväntningen på 2009 var ju att det skulle bli såhär... det tog en oväntad vändning bara i början av året, men nu äntligen är jag ju här, precis där jag ville vara i livet!

 

”Life is like a box of chocolates... you never know what you gonna get!”