eyesan

Galet kär sambo och nybliven trebarnsmamma med funderingar kring livet, vänskap och kärlek...

Härlig midsommar!

Kategori: Allmänt

Midsommaren har passerat i rasande takt. Jag och ungarna åkte ner på tisdagen, tog det lungt ett tag och sedan kom skruttens fd. bästa kompis och hälsade på och själv träffade jag en favoritfröken på kvällen. På onsdagen gick vi ut till skruttens gamla dagmamma och hälsade på, hon blev superglad att se stora killen och att även få se lilla skruttan. Underbara människa! Jag har henne att tacka för mycket i livet, framför allt för hur harmonisk och härlig min skrutt är. Världens bästa. Både skrutt och dagmamma. På eftermiddagen kom två sötfröknar och hälsade på och en annan bekant med hennes lilla plutt. SÅ rackarns söt var han och så himla lugn jämnfört med min lilla. Skrutt tog med sig morfar och fiskade lite och vi andra kom efter på en liten promenad... sedan tog vi det bara lungt. Jag var ju sådär komatrött första dagarna, kan ju inte skylla på jetlag direkt utan snarare att jag inte fått sova ordentligt under tiden lillan varit sjuk. Tänka sig att minsta lilla förändring i hennes sovschema gör mig helt fucked up i hjärnan. Men det har ju äntligen släppt nu, hennes hosta och slemkräkningar om nätterna så nu äntligen börjar jag komma tillbaka i rutiner igen.
Hur som helst... på torsdagen var vi på stan en sväng, kikade runt på alla stånd och väntade på karln som kom med tåget. Två dygn utan honom gör mig helt sjuk inombords.
På kvällen så träffade jag äntligen min fina lady K, som jag saknat henne! Vi sågs en sväng lite snabbt, men allt känns liksom som förrut. Det är ju galet egentligen att vissa människor består i livet, vänskapen är detsamma trots det gått över sex månader sedan vi sågs! Kärlek det!
Vi grillade på kvällen hela tjocka familjen och slappade. På fredagen var det fullt ös med midsommarfirande, vi gjorde kransar och grejjade runt. Kände mig rätt värdelös eftersom jag knappt hjälpte till med alla bestyr, men samtidigt så hade jag fullt upp med den lilla skrotungen och skrutten. Och skrutten var i sitt esse, helt galet jobbig mellan varven men han njöt av att vara hos mormor och morfar och leka fritt med kusinerna. Härliga liv!
På lördagen kom skruttens farmor och hämtade honom och sen så träffade vi andra tre de bästaste i deras fina hus. Underbart härligt!! På vägen hem så gick vi förbi en bakfull Lady K och jag fick en alldeles underbar massage. Har inte varit så avslappnad på länge, kunde för första gången på länge andas efteråt. Snacka om att syret gick rätt upp! :D Diskhäxan kom förbi en sväng, jättekul att se henne och hennes karl. De såg ut att må bra, blir så glad för deras skull. De är inne i säsongsarbete nu, så de jobbar typ konstant men de båda verkar trivas med det. Vi fick även dagskort på deras arbete, så om vi tar oss ner igen i sommar så kommer vi utnyttja dem. Så himla nice! :D
Lite mer grillning på kvällen sen och på söndagen skulle vi åka hem. Hutlöst dyra biljetter hos SJ så de kan ju suga fetpung i framtiden. HUGA! Innan vi kastade oss på tåget så träffaede vi ett par varav den ena är en bekant till både mig och karln och den andra en bekant till mig. De är blivande sambos och det är så jävla lustigt att de är tillsammans! Det är något magiskt mellan dessa två orter, det är tydligt det! Tågresan hem gick bra, karln drog direkt på rep så jag och lillan promenerade hem och ropade efter kattfröken halva vägen. Hon var ju ute under hela helgen eftersom hon vägrade komma in när min fina kattvakt tittade till svarta panterkatten. Men men, när karln kom sent på kvällen låg hon utanför så ordningen är numer återställt. Förutom Kamelen såklart. Han är spårlöst borta och igår ringde jag till polisen, kattsamariten och anmälde honom försvunnen. Jag mailade även SVERAK och frågade varför han inte kom upp i deras register så jag ska bara skriva ut och skicka in ett dokument där så kommer han med offentligt. Kan ju vara bra utifall någon hittar honom och vill söka efter ägaren ju... Jävla konstigt att han inte redan är med eftersom han är registrerad sedan länge liksom!

Ajust det. Hade väl världens jävla ångest häromnatten också... lillan började hosta och kräkas slem för fulla muggar och sådär yrvaken och trött i nattmössan så skulle jag ge henne lite näsdroppar. Tro på fan jag ger henne en halv skjuts med Otrivin Comp rätt upp i näsan istället??? JÄVLA IDIOT vad dum jag är så jag låg där och hyperventilerade av ångest ett tag och tänkte att nu kommer hon dö och fan jag måste ringa giftinformationen och jisses nu får hon men för resten av hennes liv och helvete vad jobbigt det var.... Lillan ja? Hon mådde som en prinsessa när hon väl hostat och slemmat klart och det märktes ingenting på henne. Så. Jag är nog världsmästare i att spinna iväg alldels för långt i min tankebana... som vanligt.... ;)

Och på tal om det så är det väl en jävla massa funderingar igen som vanligt på allt och ingenting. Men ibland så känns det rätt befogat med tanke på omständigheterna. Jag vill inte känna mig som en kaninkokerska, men i tankarna så ser jag de mest skrämmande saker och min största mardröm besannas. Jag VET att jag måste sluta, att jag inte ska tolka in en massa saker i allt men samtidigt är det så jävla svårt när det hela tiden kommer nya saker som bygger på. Jag vill inte vara naiv och ha skygglappar. Jag vill vara medveten om verkligheten och inte leva i någon jävla låtsasvärld. Beteendeförändringar utan uppenbar förklaring är bland det värsta jag vet och sedan när det dyker upp andra fysiska saker som inte jag åstakommit börjar jag fundera... Det isar i ådrorna och jag känner mig totalt paralyserad av rädsla. Jag har lagt in hela mitt liv i det här, jag har investerat så in i helvete mycket och det får bara inte sluta i misär. Så enkelt är det.

Kärleken är det största i livet men helvete vad mycket känslor det är i omfång på alla sätt och vis.

Min fina skrutt är ju hos pappan sin nu under sommaren. Jätteskönt för honom att äntligen få ha ordentligt med pappatid, jätteskönt för mig att bara få njuta av lugnet och enbart ta hand om lillan men FY FAN vade det är tyst och tomt. Känns som ett jättestort hål i hjärtat som bara värker sig större och större. Och då har det bara gått ett par dagar nu... ungen ska ju vara borta i 5 veckor!!!!! :( Buhuu, stackars mamman!!!

Lilla skruttan är ju mycket bättre nu efter förkylningen, hon både äter och sover som hon ska... Känns jättebra speciellt eftersom det är tokvarmt nu och vätskan är superviktig!  Hon låter en jädra massa i olika tonarter, "pratar" ofta och skrattar mestadels. Hon har hittat fötterna nu också, men hon är fortfarande jävligt sur över att hon inte kan stoppa dem i munnen! Jäkla tjockmage att vara i vägen då! :D Det är så roligt nu, varje dag kommer det något nytt som hon lärt sig. Igår så fick hon dille på att blurra på mitt finger, skulle ha det i munnen heeeela tiden så det lät sådär kul! Gofis! Hon vände sig medvetet igår också, ifrån mage till rygg så det var inte så avancerat. Hon är även på god väg att vända sig ifrån mage till rygg, men det är återigen en tjockmage som är lite svår att flytta. Till sidan går bra, men sedan är det stopp. Hon måste få tillräcklig skjuts med fötterna, sen så... Gåruntan är ju skitkul, hon går mestadels bakåt eller krabbgång men det tar sig. Hon hoppar i den också, tror väl att det är en hoppgunga eller nått! ;) Söta, söta söta unge! Är fortfarande chockerad att hon är min!

Idag ska vi ta en promenad och hämta ut ett paket ifrån HM... sedan ska vi väl slappa lite, tvätta och dricka kaffe med bästaste grannen. Lovely! Hade jag inte haft henne här så hade livet varit bra mycket fattigare känner jag. 

So long suckers! ;)

-"Det går inte att lita på den där kvinnan!"

Kategori: Allmänt

Bästa kommentaren av skrutt igår. Humorkillen liksom som blåförnekade att han och grannungen är tillsammans. Han skakade på huvudet, menade att han inte gett henne en puss i pannan och utbrast -"det går ju inte att lita på den där kvinnan!!" Jisses liksom... de är ju 7 bast!!!! :D

Annars så kryllar området av en jävla massa snorungar a´la white trash som jag helst bara skulle vilja ge ett kok stryk. Snorvalpar är vad de är och skrutten tar ju efter dem i rasande takt. Inte för att det är någon ursäkt när min unge gör bus, men det bättrar ju liksom inte på att han apar efter de större barnen med allt skit de håller på med. En av nackdelarna med att bo i ett bostadsområde liksom...

Och en annan nackdel är ju att grannarna kan klaga på de mest korkade saker. Kattbrädan är numer borttagen då den ansågs störande av någon idiotgranne. Att våra andra grannar har en kattbräda, och har troligtvis haft den sedan flera år, var ju tydligen inte störande. Kontentan av det hela är ju att någon stört sig på JUST OSS och DET stör mig till förbannelse. Men jaja, nu hoppar katterna ifrån balkongen istället och jag håller tummarna för att de inte ramlar ner. Oftast går de ju i dörren, men ibland smiter de ju upp på förrådstaket eller ut genom balkongdörren ändå och då hoppar de där emellan... Hade en mailkonversation med surkarten ifrån störningsärendena vilket var rätt intressant då hon inte kunde svara på mina frågor, mina invändningar eller kunde ta min invändning alls. Kul att försöka diskutera då liksom?! Hur som haver, vi fick ju lov att ta bort den men jag tycker det är GALET dålig stil.

På tal om katter så har vi fortfarande inte sett till kamelen över huvudtaget. Trist som bara fan.

Vi är alla lite friskare nu, lillan snorar dock för fullt i ögonen och har börjat hosta. En hård, torr hosta... skitjobbigt för henne men hon äter bättre nu iallafall. Tur hon haft lite extra att leva på rent viktmässigt, annars hade hon legat risigt till. Jag var orolig här förrut då hon fick för lite vätska i sig, men det har ju styrt upp sig nu och hon kissar normalt igen. Jag är nysig, snorig och hostig men det är heeelt okey jämnfört med ledvärken jag hade förut. FYFAN vad risig jag var i kroppen innan det bröt ut ordentligt. Skrutten är pigg, frisk och extremt energisk och karln är väl på väg tillbaka ifrån de döda. En karl med förkylning är ju dödssjuk, det vet vi alla.

Annars då? Joo... hustomtarna verkar fixa det mesta här hemma, helt magiskt varje gång.


Om bara några dagar är det midsommar. LOVELY! Då åker vi hem till släkten och njuter av den svenska sommaren när den är som bäst! Ska vi gissa på en sisådär +5 grader, isvindar och hällregn? Haha.


Idag är det kungabröllop... och jag kan nästan sätta pengar på att systers lilla pluttunge kommer börja ta sig ut idag! Måtte den lilla komma före nästa helg iallafall, jag vill ju träffa lillskiten!!


Nåväl. Mer kärlek til folket!

SOMMARLOOOOOV!!!

Kategori: Allmänt

Tänka sig att min lilla skrutt nu är en stor kille som för första gången får ha ett långt sommarlov då han är helt ledig ifrån allt vad skola och barnomsorg heter! Underbart och han är SÅ glad!

Har hänt så fantastiskt mycket härligt senaste tiden. Har glömt hälften men försöker ta med det mest intressanta... De bästaste folket hemifrån kom upp förra helgen och hälsade på. Alldels sagolikt trevligt, en massa mys och kärlek med karln. En harmonisk helg liksom. Skrutt var till tandläkaren också, fick dessutom godkänt på sånär ett misstänkt hål de ska avvakta med... känns ju jävligt stabilt!
Sedan var det sista veckan i skolan för skrutten, var vårmusikal och sånt.... Jag slappade hemma under dagarna och njöt av solen i fulla drag medans skrutten gjorde det sista i skolan. Sedan var det avslutning på torsdagskvällen.. så duktiga ungar i kyrkan, jag grinade ju en skvätt såklart. Skruttens pappa kom upp med familjen i släptåg, jag vet att skrutten uppskattade det enormt och såklart bröt an ihop när de åkte hem. Min fina, fina unge. Vi satt och kramades i köket efteråt, ungen satt och ulkade och beklagade sig att "det är såhär jobbigt nu igen mamma..." Urrk vad det gör ont i hjärtat då.... Fällde väl en tår även då... suck.
I fredags var det student, det var mulet och jävligt hela dagen med studenttåget var fint (jovisst sörru... jag stod där blaskögd även då...) och studentmiddagen var härlig! Karlns släkt är ju alldeles fantastisk rolig alltså... :D
Igår började lillfröken bli snorig och idag har hon haft tokhög feber och snorat gärnet!!! Vi skulle på dop idag och det gick ju över förväntan då lillskruttan var mindre gnällig där än hemma... Hua. Lider med henne verkligen...

Imorgon ska jag och den absolut bästaste grannen ta en tripp på stan tror jag, om lillan är piggare och orkar med såklart... jag behöver desperat inhandla en ny telefon eftersom min är på väg att självdö. Suck. Jag och tekniska pryttlar alltså... kommer bli sanslöst jobbigt att lära sig en ny modell ju. :(

Kattfan är fortfarande borta, trots lappar och efterlysning... har fått svar ifrån sierskan och hon hade ju relativt positivt besked iallafall... men ingen katt så långt ögat når ännu. Får se hur det går.
Inväntar svar ifrån vår hyresvärd också. De har klagat på vår kattbräda vi har ifrån balkongen till förrådstaket för att underlätta för katterna. Och det ska bli väldigt intressant att höra varför de vill att vi ska ta bort den... för jag kommer bli rabiat tror jag, sicka jävla nötter!!


Kollar på hairspray nu på tvn. Rätt underhållande men jag är trött som ett jävla as.

Håller på att mentalt förbereda för mitt fina inlägg här snart... det är så rackarns intressant när jag sitter och studerar folk runtomkring mig. Skillnaderna mellan kvinnor och män... så spännande. Men det lär väl inte bli klart än på ett tag tror jag, speciellt nu när lillan är kinkig och mer krävande. tur för henne att hon är förbannat vacker!

Well. Jag lever och mår relativt bra. Kroppen gör ont och jag blir sanslöst less ibland. Men sånt är livet har jag märkt...

Sinnessjukt liv...

Kategori: Allmänt

Ja jävlar i min lilla låda. Det är så jävla galet allting att jag liksom mest bara skakar huvudet åt allt. Det händer de mest konstiga, vansinniga och sinnessjuka saker runtomkring mig att jag blir mörkrädd. Jag bor uppenbarligen i någon slags "Wisteria Lane"-inspirerad värld och den enda skillnaden är att det inte är lyxiga hemmafruar det hela gäller utan snarare ensamstående, lågavlönade singelmorsor. Heeeeeelt sjukt!! Det är liksom bara att tacka och ta emot att mitt egna liv faktiskt är så pass bra som det är.

Jag och kidsen har haft ett par fantastiska dagar i solen sen sist. Skrutten är iofs i skolan hela förmiddagarna så då slappar jag och lillan, alltså har hemmet förfallit senaste tiden men vad tusan... Ska ta tag i det hela imorgon och på fredag eftersom de bästaste sötgrötarna kommer upp och hälsar på över helgen. Ska bli så oerhört härligt att träffa dem, få visa runt dem i lilla stan och bara ha det gött.

Skrutt har cyklat till skolan helt själv ett par dagar i rad nu och imorse så drog han redan halv åtta vilket gjorde att läraren serverade ungen frukost på morgonfritids minsann vilket skrutten berättade när jag hämtade honom... Pinsamma unge liksom, sådär får han ju inte göra!!! :S Det hela berodde ju på att jag komasov (min nya morgonritual, att intensivsova 40 minutern ungefär medans karln tar upp skruttan och fixar morgonbestyren med skrutten) och karln försov sig och förstod inte vad klockan egentligen var när skrutten drog iväg alldeles förtidigt... Ska be läraren om ursäkt imorgon när jag hämtar upp den lilla parveln.
Imorgon ska skrutt ha vårmusikal också, han är oerhört taggad och hela klassen ska träna under dagen imorgon och sedan ska alla barn, föräldrar och vänner mötas upp imorgonkväll för att se på när barnen sjunger och grejjar. Ska bli SÅ kul och gissa om jag kommer grina?! :D Spricker ju av stolthet över honom att det inte finns liksom och det är ju inte bara att jag blir lite tårögd utan nu snackar vi ju om att jag helst liksom skrynklar ihop hela ansiktet och bara brister ut i ett hysteriskt gråtanfall. Pratade med bästaste grannen också och hon lider av samma problem hon. Och på tal om henne är jag förbannat GLAD över att hon bor tvärs över gården. Så oerhört mysig och lättsam som person och jag känner mig väldigt bekväm med henne. Och vi har ju samma sjuka humor vilket är guld värt! :D

Lillfisan kinkar lite mer än vad hon brukar, kan vara så att tänderna gör ont nu igen eftersom hon är lite svullen i käkarna. Kan också vara så att magen går på högtryck eftersom hon börjat med gröten och även lite smakportioner av annan mat. Hon är en naturbegåvning på att äta i allafall, trots mycket kladd så går det mesta av det jag testat ner!

Jag har under helgen verkligen upptäckt vikten utav kommunikation mellan mig och karln. Jag är ju sedan långt tidigare expert på att känna en sak och sedan säga en annan eftersom jag biter ihop och sväljer känslan istället... allt det gör bara att jag får en hårt klump i magen och mår dåligt vilket kommer och biter mig i arselet långt framöver. Been there, done that. Men efter i fredags då det hände en liten incident med karln så har jag verkligen sagt det jag tänkt, visst har jag valt orden väl med eftertanke men annars så har jag fått fram exakt det jag tänkt. Och jag känner mig så fantastiskt lättad inombords! Tänka sig vad lite total ärlighet i kommunikationen kan göra för underverk i relationen. Nu känns allt... och då menar jag faktiskt ALLT, helt fantastiskt underbart härligt och rosa flufffluff hela tiden... och det gör mig så förbannat LYCKLIG.


Har ett grymt bra bloggupplägg angående genusdebatten som jag ska knåpa ihop när jag får tid. Känns som att det är en bristvara just nu eftersom jag prioriterar ungarna och att vara ute och njuta av SOLEN istället. Får bli när det blir helt enkelt!


Nåväl, nu ska jag tvätta av det tonårsfinniga lortansiktet, ta en cigg och sedan borsta tänderna innan jag slocknar i karlns famn och dregglar lite på honom precis som jag brukar göra. (oj vilken lång mening... vilken talang såhär på kvällskvisten!) Sååå... godnatt på er och ta hand om varandra!

*nynnar på Jessy Matadors ESCbidrag*